ARIADNA CLOLS, HIPOPRESSIUS

La teva salut en bones mans

Ariadna Clols

Des de l'any d’infància he practicat dansa i posteriorment escalada esportiva però els meus dolors d'esquena no em deixaven fer una vida del tot normal degut a una escoliosi no detectada.

Fou el meu propi interès per l'anatomia que em va empènyer a començar a  indagar quines disciplines, en aquells moments, podien ajudar-me a mitigar els dolor d'esquena. A partir d'aquí em vaig formar com a instructora de pilates i vaig començar a practicar i a donar classes.

Les meves inquietuds per adquirir molts més coneixements augmentaven i vaig ampliar les formacions tant de pilates (Peak Pilates, Pilates Vitae) com de biomecànica funcional.

Malauradament però els meus dolors menstruals i uns residuals d'esquena no van desaparèixer fins que vaig descobrir, ja fa més de 10 anys, els hipopressius.

Vaig fer totes les formacions amb Marcel Caufriez i posteriorment em vaig fidelitzar amb Low Pressure Fitness dels que considero els meus mentors ja que sóc de les primeres instructores en donar a conèixer aquesta gimnàstica a la província de Tarragona.

La constància en aquesta pràctica i els resultats fantàstics que vaig experimentar en la total reducció dels dolors menstruals, els dolors d'esquena i la millora significativa en la meva postura corporal m’han fet agafar una dimensió molt més àmplia del poder que exerceix la respiració sobre el nostre cos i la conscienciació sobre la musculatura pelviana, una musculatura oblidada ,i massa freqüentment híper pressionada (activitats d'impacte, ciclisme, fitness, etc)  que cal protegir i enfortir si a la llarga no volem patir petites pèrdues d'orina, prolapses o inflamacions de pròstata.

La meva inquietud formativa es va anar especialitzant en patologies d’esquena ,fitness pelviperineal, gimnàstica per embarassades, i reeducació pre i post part.

Actualment treballo com a instructora en diferents centres especialitzats de la província, impartint conferències i tallers a tot Catalunya relacionats amb el sòl pelvià i la pràctica d'hipopressius.